Buzele pline, „carnoase” sunt adesea considerate un semn de sanatate, frumusete si tinerete.
Fie ca v-ati nascut cu buzele subtiri, fie ca ele au inceput sa se subtieze pe masura trecerii anilor exista optiuni pentru a remedia acest lucru.
Volumul buzelor se micsoreaza si in plus apar ritide (riduri mici radiare) mai accentuate la fumatoare sau la persoanele cu o mimica mai crispata. Alte persoane se nasc cu buzele subtiri.
Cine poate face marirea buzelor?
Revolumizarea buzelor se poate face oricui, insa este mai indicata la:
- Persoanele cu buze subtiri constutional, care nu se mai vad atunci cand rad
- Persoane la care buzele s-au subtiat odata cu varsta
- Persoane cu ritide (riduri mici radiare) periorale, mai accentuate la fumatoare sau la persoanele cu o mimica mai crispata
- Persoane la care marirea buzelor ar creste armonia estetica faciala
Cu ce se face marirea buzelor?
Cea mai folosita metoda de marire a buzelor este injectarea de acid hialuronic.
Acidul hialuronic exista in mod normal in organism, fiind responsabil de turgorul pielii (volum si prospetime).
Acidul hialuronic folosit in dermatologie este produs in laborator, printr-o biotehnologie avansata, iar injectarea lui in buze restaureaza volumul, conferind acestora un aspect sanatos, tineresc.
Cum se face aceasta procedura?
Metoda este nedureroasa, insa se poate face si o anestezie locala prealabila. Substantele folosite au siguranta deplina cu compatibilitate fata de organismul uman, nefiind necesara testare prealabila.
Nu este necesar un test anterior pentru ca substanta este bine tolerata, iar tratamentul se poate face oricand fara sa fie necesar un timp de recuperare sau de lipsa de la locul de munca.
Tehnicile de injectare difera in functie de rezultatul dorit. Se foloseste un ac subtire sau o canula moale. Dupa injectarea acidului hialuronic, medicul va masa zona tratata pentru a uniformiza substanta.
Care sunt si cand se vad efectele?
Efectul principal al acidului hialuronic este acela de umplere. Se reface suportul/efectul de „perna umflata”.
Bineinteles ca efectul este strans legat de cantitatea de substanta injectata. Nu putem vedea minuni daca folosim doar cateva picaturi de acid hialuronic.
Efectul se instaleaza progresiv: initial senzatia de volum va fi data strict de cata substanta am injectat. Insa, dupa cum spuneam, fiindca acidul hialuronic are proprietatea de a absorbi apa, el va continua sa se umfle (bineinteles, proportional cu volumul injectat), astfel incat rezultatele maxime se vor vedea in 2-3 saptamani.
Fiindca este o substanta naturala, ea va fi degradata in timp de catre organismul nostru. Cand efectul diminueaza se poate face tratament de reumplere.
Cat dureaza efectul?
Durata efectelor depinde de factori precum: tipul de acid hialuronic folosit, zona tratata, stilul de viata, varsta sau structura pielii, dar in general rezultatele sunt garantate timp de 6 luni.
Care sunt reactiile adverse?
Compatibilitatea foarte buna face ca acidul hialuronic sa fie bine tolerat de toata lumea.
Imediat dupa procedura pot aparea roseata minima si un pic de edem, care insa cedeaza in maximum doua zile. Uneori poate exista o sangerare punctiforma, cu aparitia unei echimoze, care dispare si ea in cateva zile.
Daca substanta este injectata prea superficial poate aparea o coloratie gri-albastruie, iar daca a fost injectata o cantitate prea mare exista riscul sa apara o umflatura. De aceea este foarte important sa va alegeti bine medicul care sa faca aceasta procedura. El trebuie sa fie calificat in acest domeniu.
Ce trebuie facut inainte de procedura?
Inainte de procedura:
- Nu luati medicamente de tipul aspirina, ibuprofen 10 zile inainte. Ele „subtiaza” sangele si astfel creste riscul de sangerare si echimoza (vanataie). Daca aveti o durere pe care sa nu o puteti suporta luati doar paracetamol.
- Nu luati suplimente de tipul vitamina E, gingko biloba, ginseng, omega3 sau capsule cu ulei de peste. De asemenea, este bine sa reduceti consumul de citrice (mai ales grepfrut) cateva zile inainte. Si ele pot „subtia” sangele.
- Informati medicul daca ati mai facut alte proceduri similare.
- Informati medicul daca obisnuiti sa faceti herpes. Daca este o problema freventa, ar putea fi necesar un tratament antiviral preventiv, cu o zi inainte.
- Informati medicul daca aveti boli cronice, alergii sau luati si alte medicamente (Plavix, Trombostop, Aspenter).
- Evitati consumul de alcool cu cateva zile inainte de procedura.
Ce trebuie facut dupa procedura?
- Beti cat mai multe lichide! Acidul hialuronic se umfla cu apa, deci este nevoie de aceasta.
- Aplicati local crema indicata de medicul dumneavoastra, pe o perioada de circa o saptamana: (arnica, vitamina K topica) si comprese reci in primele 24 de ore.
- Evitati tratamentele cosmetice, peelingurile sau microdermabraziunea 24 de ore dupa procedura.
- Sunt contraindicate procedurile ce folosesc radiofrecventa, 3 saptamani dupa injectare
- Dormiti cu capul ridicat, pe o perna mai mare in noaptea de dupa procedura si nu faceti activitati in care sa stati cu capul in jos.
- Evitati efortul fizic intens 1 saptamana dupa procedura.
- Evitati consumul excesiv de alcool.
- Nu luati medicamente si suplimente ce pot „subtia” sangele, pentru cel putin 5 zile dupa procedura: aspirina, ibuprofen, vitamina E, gingko biloba, ginseng, omega3 sau capsule cu ulei de peste
- Daca apare o mica umflatura, puteti masa zona respectiva, dar NUMAI dupa 3 zile de la procedura.